0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Virna

Virna är namnet på dottern till Lodovico Borgogno, vars familj ägt vingården "Borgogno" i byn Barolo sedan 1720. Vingården är planterad med 10 hektar av de klassiska Piemontedruvorna.

Lodovico Borgogno har sedan han tog över familjeföretaget introducerat och moderniserat vinfirman, som även går under namnet Azienda Agricola Virna di Borgogno. Idag drivs företaget gemensamt av far och dotter - båda erfarna och hängivna vinodlare och vinmakare. Ytterligare förstärkning fick teamet då Virna gifte sig med Giovanni Abrigo från vingården Orlando Abrigo - som Virna driver tillsammans med honom.

Barolo ligger i hjärtat av Langhe, som är det mest prestigefyllda vinområdet i Piemonte, och har fått ge namn åt Italiens mest berömda röda vin - Barolo. Bynamnet Barolo omnämns första gången i ett dokument från år 1200, men vin hade odlats här långt innan dess. Nu har Barolo och Barbaresco av druvan Nebbiolo fått konkurrens av viner av Dolcetto och Barbera om vinvärldens uppmärksamhet.

Välkommen till Oenoforos AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år