0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Costa Lazaridi

Företaget, som ligger nära Drama i Makedonien, grundades år 1992 av Kostas Lazaridi. Han hade tillsammans med sin bror gjort sig en förmögenhet på marmor. Det blev dock en annan sten som kom att förknippas med honom ametisten. De första vinerna som lanserades hette nämligen Amethystos. Namnet syftar tillbaka på ett gammalt talesätt som säger att om man håller en ametist (halvädelsten) i handen när man dricker blir man inte berusad.

I Amethystos serien finns idag både vita-, röda- och roséviner. Dessutom finns ett vällagrat rött vin. Till hjälp med att skapa dessa viner hade han de första åren den i Bordeaux utbildade grekiske vinmakaren Vassilis Tsaktsarlis. Tsaktsarlis förenade det bästa av vinvärldar och lät franska druvor samsas med inhemska. Lite senare introducerades nästa serie, Château Julia, som fått de utländska konsumenterna att upptäcka grekiskt vin.

Inte bara vinerna utan också utformningen av Domaine Contantin Lazaridis buteljer fångar uppmärksamhet. Företaget samarbetar med en lokal konstnär, Yannis Nanos, vars lättklädda damer pryder flera etiketter. Domaine Constantin Lazaridi har deltagit i flera utställningar och vunnit flera medaljer, däribland guld. Vinodlingarna täcker idag ca 150 hektar och sysselsätter på heltid 55 personer. Odlingen av de röda druvorna bedrivs organiskt.

På Domaine Constantin Lazaridi finns även ett modernt destilleri. Där produceras två destillat under märket Idoniko. Det ena är en tsipouro (grappa) baserad på Sauvignon Blanc och Muscat. Det andra är ett destillat smaksatt med aniskärnor (glikanisso). Det dricks med is och vatten och är en omtyckt aperitif tillsammans med grekiska smårätter.

Amethystos Cava Rött vin, Grekland , 549:- inkl moms
Amethystos Red Rött vin, Grekland , 289:- inkl moms
Amethystos White Vitt vin, Grekland , 229:- inkl moms
Château Julia Chardonnay Vitt vin, Grekland , 229:- inkl moms
Château Julia Merlot Rött vin, Grekland , 329:- inkl moms
Tsipouro Idoniko Övrigt, Grekland , 339:- inkl moms
Välkommen till Oenoforos AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år