0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Bava

Familjen Bava har haft vingårdar i byn Cocconato, 30 km norr om Asti i Piemonte, sedan början av 1600-talet. Vinfirman grundades formellt 1911 och ägorna utökades efterhand i andra byar i Monferrato och Langhe. År 2011 firade man således sitt 100-årsjubileum.

Bava är fortfarande ett familjeägt företag med familjeöverhuvudet Piero Bava som står för traditionen. Numera är det vinfirmans fjärde generation, bröderna Roberto, Giulio och Paolo, som med nya idéer och metoder svarar för innovationen. För Bava spelar kulturen runt vinerna en viktig roll. Numera arbetar man med allt från konstutställningar till seminarier och gastronomiska evenemang. Med Roberto som drivande kraft har Bava gjort sig känt för att arbeta med kombinationen vin och musik - Roberto identifierar Bavas viner med vissa kompositioner och instrument, som också avbildas på etiketterna. De röda vinerna illustreras oftast med stränginstrument och de vita med blåsinstrument och tillsammans bildar de en mycket fulltalig och välljudande orkester.

På egendomen Pianoalto i Agliano d´Asti tas druvor från gamla stockar specifikt för cru-vinet Pianoalto, och för Libera, som är en fruktig barbera - tas druvorna från yngre stockar. Flaggskeppsvinet Stradivario - ett "grand vin" från egna vingårdar i byn Cocconato - gav Bava en ledande roll i kvalitetsrevolutionen för barbera. Nu kan den hittas i de bästa restauranger och vinbutiker både i Italien och utomlands. Malvasia Rosetta är ett annat vin som Bava med årens erfarenhet fulländat. Den blandning av tradition och innovation som präglar Bava har också lett till skapandet av Alteserre, en vit Super-Piemontese gjord på druvorna Chardonnay och Cortese.

Libera Barbera d'Asti Rött vin, Italien , 174:- inkl moms
Välkommen till Oenoforos AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år