Ampelidae Ampelidae är en pionjär inom ekologisk vinmakning i Loire, Frankrike. Företaget startades 1995 av Frédéric Brochet och bestod då av en halv hektar stor vingård planterad med Pinot Noir druvan. Sedan dess har företaget växt och tagits över av Familjen Meuli, idag dominerar Sauvignon Blanc i vingården, en druva som
Angelini Wines & Estates År 2011 fick Tenimenti Angelini ägorna – Val di Suga, Tenuta Trerose, San Leonino i Toscana, Cantina Puiatti i Friuli (och sedan Fazi Battaglia från Marche 2015) – sällskap av Cav. G.B. Bertani, den historiska vingården Valpolicella. Efter övertagandet – 2014 – bytte koncernen namn till Bertani Domains, ett
Bertani Bertani som nyligen firade sitt 150-årsjubileum grundades redan 1857 av bröderna Giovan Battista och Gaetano Bertani. Gaetano var redan då en framgångsrik vinmakare efter sina studier i Frankrike under professor Guyot som anses som en av världens genom tidernas största vinmakare. Med tiden blev Bertanis viner mer och mer populära
Bodegas Casa Primicia Bodegan grundades år 1985 av Julian Madrid och är idag en väletablerad producent i Rioja. Vingårdarna är belägna kring staden Laguardia som ligger i den del av Rioja som kallas Alavesa. Här, mitt emellan de Kantabriska bergen i norr och floden Ebero i söder, odlar de huvudsakligen druvsorten Tempranillo.
Boutari Få företag har betytt så mycket för den grekiska vinnäringen som Boutari. Det grundades 1879 av Ioannis Boutari i staden Naoussa, väster om Thessaloniki. Tradition och vision har gått som en röd tråd genom företagets historia. Boutari var en av de första grekiska vinproducenter som började buteljera sina
Domaine Costa Lazaridi Företaget, som ligger nära Drama i Makedonien, grundades år 1992 av Kostas Lazaridi. Han hade tillsammans med sin bror gjort sig en förmögenhet på marmor. Det blev dock en annan sten som kom att förknippas med honom ametisten. De första vinerna som lanserades hette nämligen Amethystos. Namnet syftar tillbaka
G P Winery Gerd Stepp kommer från en familj som har odlat druvor och gjort vin i regionen Pfalz i Tyskland i många generationer. Själv har han spenderat många år som vinmakare och konsult i länder världen över, bland annat Italien, Nya Zeeland och Sydafrika. Efter år av erfarenhet från lokal och internationell
Giulio Cocchi Giulio Cocchi var en ung och kreativ konditor från Florence som 1891 flyttade till Asti i Piemonte och började med dryckesframställning. Han fascinerades av den lokala traditionen att blanda vin med örter och kryddor och hans produkter blev snabbt populära bland Piemonteserna. Under början av 1900-talet spred sig produkterna till
Nordic Sea Winery 2009 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Här förädlas och lagras vinerna innan de buteljeras/tappas på flaska eller box. ”Genom att flytta slutproduktionen av vin från
Oenoforos Oenoforos är Sveriges mest dynamiska och innovativa företag inom vinbranschen. Vårt motto lyder - väl valda viner - och med det menar vi att vi alltid har prisvärdheten som ledstjärna i vårt arbete med kvalitetsvin till bästa pris.
Samos Vinkooperativet Samos grundades år 1934. Sedan dess har de framgångsrikt marknadsfört viner från Pythagoras ö. Ön Samos är belägen i de östligaste delarna av den grekiska övärlden och har sedan antiken varit känt för sina gyllengula söta viner. Redan på 500-talet f. Kr njöt den kände filosofen och